, ,

Έχετε ολόχρονα Κρύα Χέρια και Πόδια;

Μερικοί άνθρωποι νιώθουν ότι τα χέρια και τα πόδια τους είναι πάντοτε κρύα και αναγκάζονται να φορούν γάντια χειμώνα και καλοκαίρι όπου και να βρίσκονται.
Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται Ρεϊνώ (Raynaud) και οι ιδικοί συνιστούν παρακολούθηση. Το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται από επεισοδιακά εμφανιζόμενες, αλλαγές του χρώματος των δακτύλων, μετά την έκθεσή τους στο κρύο. Συνάμα τα άτομα αυτά νιώθουν πόνο και μούδιασμα. Επίσης συχνά το άγχος και το τσιγάρο μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση.
Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ιατρικές εξετάσεις δεν έδειξαν παθολογική αιτία. Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα εφόσον η αιτία του προβλήματος δεν είναι παθολογική.
Σταματήστε το Κάπνισμα
Μειώστε τον καφέ σε ένα δύο την ημέρα
Γυμνάστε τα δάκτυλα των χεριών σας χρησιμοποιώντας μπαλάκι αντισφαίρισης
Αποφύγετε τις στενές και πολύ εφαρμοστές κάλτσες
Ηρεμίστε και προσπαθήστε να διώξετε το άγχος από την καθημερινότητα

Εμείς σας προτείνουμε: το Ginkgo Biloba


Βοηθά στη κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει τη πνευματική διαύγεια, καταπολεμά την απώλεια μνήμης, τη δυσκολία συγκέντρωσης, το πονοκέφαλο, την ημικρανία, τη ζάλη,
το ίλιγγο, τις θρομβώσεις, τους κιρσούς, την αρτηριοσκλήρυνση, τη κατάθλιψη, τους βόμβους στα αυτιά, το οίδημα, την αντρική ανικανότητα και προβλήματα στύσεως.