, ,

Βιταμίνη C και «φρενάρετε» τον καταρράκτη στα μάτια

Τρόφιμα που είναι πλούσια σε Βιταμίνη C μπορούν να προστατεύσουν από τον καταρράκτη στα μάτια.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ο λόγος για τον οποίο η Βιταμίνη C βοηθά τα μάτια, εντούτοις έχει ανακαλυφθεί ότι κάνει καλό.

Ο καταρράκτης είναι η συχνότερη αιτία που οδηγεί στην τύφλωση των ηλικιωμένων ανά το παγκόσμιο.

Βάση στατιστικής, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μειωμένη ή καθόλου όραση λόγω του καταρράκτη.
Συνήθως εμφανίζετε σε άτομα που είναι μεγάλα σε ηλικία. Ο φακός του ματιού θολώνει λόγω προϊούσας οξείδωσης.

Ο φακός του ματιού προστατεύεται από ένα υγρό το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Η κατανάλωση επιπλέον βιταμίνης C διαμέσου των τροφών φαίνεται να βοηθά περισσότερο και να προστατεύει το μάτι σε μεγάλο βαθμό.

Νέα επιστημονική έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε ότι η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε Βιταμίνη C βοηθά στο να σταματήσει ο καταρράκτης στα μάτια.
Βάση της μελέτης αυτής, η διατροφή παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε σύγκριση με τους γενετικούς παράγοντες, στην εξέλιξη και τη σοβαρότητα του καταρράκτη.

Η έρευνα που έγινε σε δίδυμες γυναίκες που η αρχική τους ηλικία ήταν 60 χρονών. Διερεύνησαν τις διατροφικές του συνήθειες και πώς εξελίχθηκε ο καταρράκτης 10 χρόνια αργότερα. Σκοπός ήταν να δουν αν η διατροφή παίζει ρόλο στην εξέλιξη του καταρράκτη στις πιο μεγάλες ηλικίες.

Βάση των ευρημάτων οι γυναίκες που ακολουθούν διατροφή που είναι πλούσια σε Βιταμίνη C, η εμφάνιση του καταρράκτη είναι 20% μικρότερη. Η πρόοδος του καταρράκτη όσο τα χρόνια περνούν είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν ακολουθούν διατροφή πλούσια σε Βιταμίνη C.

Οι διατροφικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες επιδρούν περισσότερο στην εξέλιξη του καταρράκτη σε σύγκριση με τους κληρονομικούς και γενετικούς παράγοντες.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι, από την έρευνά τους τουλάχιστον, προκύπτει ότι η προστατευτική δράση αφορά τις τροφές (π.χ. φρούτα και λαχανικά) και όχι τα διατροφικά συμπληρώματα με βιταμίνη C.

Οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη C και βοηθούν στα μάτια είναι:

Θυμάρι και μαϊντανός: εναλλακτικές πηγές βιταμίνης C

Φράουλες:  οι φράουλες, είναι πλούσιες σε βιταμίνες C  και πολύ εύγευστες.

Ακτινίδιο: είναι το πλουσιότερο φρούτο σε βιταμίνη C και ταυτόχρονα είναι πλούσιο και στις βιταμίνες Α και Ε, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Κουνουπίδι: το λαχανικό που περιέχει βιταμίνη C και είναι και χαμηλό σε λιπαρά.

Πορτοκάλια: τα πορτοκάλια έχουν μια αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Κόκκινες πιπεριές: το λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και προσθέτει χρώμα στο φαγητό.
Εμείς σας προτείνουμε:

Honey C

Αυτές οι κάψουλες περιέχουν το μέλι 16+ freeze-dried manuka το οποίο έχει ενισχυθεί με Βιταμίνη C και Ψευδάργυρο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες διατηρούν το ανοσοποιητικό σύστημα και το δέρμα υγιή.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/310628/ta-plousia-se-vitamini-c-trofima-prostateuoun-apo-ton-katarrakti-sta-matia/#ixzz4bo4jfI1D