, , ,

Η υγεία του εγκεφάλου μπορεί να προστατευθεί διαμέσου της Μεσογειακής Διατροφής

Η καλή διατροφή, η σωστή ανάπαυση και η σωστή άσκηση είναι τρείς παράγοντες που βοηθούν το μυαλό μας να λειτουργήσει καλά και να διατηρήσει την ενέργεια και τη ζωτικότητά του.

Οι τροφές που καταναλώνονται στην καθημερινότητα παίζουν μεγάλο ρόλο για την καλή υγεία του οργανισμού. Έρευνες έδειξαν ότι η Μεσογειακή Διατροφή βοηθά σημαντικά για την πρόληψη και έκβαση πολύπλοκων ασθενειών και επηρεάζει και την υγεία του εγκεφάλου σε ηλικιωμένα άτομα.

Στη έρευνα αυτή έλαβαν μέρος ασθενής μεγάλης ηλικίας και διαπιστώθηκε ότι η αφομοίωση της Μεσογειακής διατροφής συνετέλεσε στην μείωση της εγκεφαλικής ατροφίας σε ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 5 χρόνια γήρανσης.

Η κατανάλωση ψαριών σε μεγάλες ποσότητες και η μειωμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι δύο παράγοντες που βοηθούν και συνεισφέρουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου σε ηλικιωμένα άτομα.

Εμείς σας προτείνουμε:

  1. Το Ωμέγα 3:6:9


Μοναδικό και ισορροπημένο μείγμα οργανικών φυτικών οξέων Ω3, Ω6, Ω9 σε αναλογία 2:1:1,από λάδι λιναρόσπορου, ηλιέλαιο, λάδι από σπόρο σουσαμιού, λάδι νυχτολούλουδου, λάδι δεντρολίβανου, λεκιθίνη σόγιας (μη γενετικά μεταλλαγμένη), λάδι από πίτουρο ρυζιού και λάδι από πίτουρο βρώμης (από σπόρους πιστοποιημένης οργανικής καλλιέργειας).

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο συμπλήρωμα όταν η διατροφή μας είναι βασισμένη σε βιομηχανοποιημένες τροφές και επεξεργασμένα λάδια. Ακόμη μπορεί να είναι χρήσιμο σε ανθρώπους που ζουν σε έντονους και απαιτητικούς ρυθμούς, καθώς και σε άτομα με αθλητικές δραστηριότητες.

Βοηθάει στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος και των διανοητικών λειτουργιών, στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στην προστασία του καρδιοαγγειακού συστήματος.

  1. Το Β Complex:


Bιταμίνη του συμπλέγματος Β. που περιέχει και τις 8 βασικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β Συμβάλλουν στο μεταβολισμό της τροφής, απελευθερώνοντας ενέργεια. Επιπλέον βοηθούν στη διατήρηση της καλής κατάστασης του νευρικού συστήματος.

 

Επιμέλεια

Μισιέλ Κιούπη Θεοδούλου