Κολλαγόνο σε μορφή πεπτιδίων Γιατί υπερέχει;

Ο ανθρώπινος οργανισμός, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιήσει στις διάφορες οργανικές λειτουργίες του τις πρωτεΐνες που λαμβάνει, τις διασπά σε μικρότερα τμήματα (πεπτίδια). Το κολλαγόνο, ινώδης πρωτεΐνη βασικό συστατικό του ιστού κάτω από το δέρμα μας, χρειάζεται να διασπαστεί με τον ίδιο τρόπο από τον οργανισμό όταν λαμβάνεται από εξωτερική πηγή, έτσι ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί και να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά.

Το BEAUTINΤΜ COLLAGEN, το νέο υγρό πόσιμο κολλαγόνο της myelements, περιέχει υδρολυμένο κολλαγόνο PEPTANΤΜ, το οποίο είναι σε μορφή πεπτιδίων. Είναι δηλαδή ήδη διασπασμένο στο καταλληλότερο για απορρόφηση μέγεθος, προκειμένου να αξιοποιείται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο από τον οργανισμό.

Τα πεπτίδια κολλαγόνου που παρέχει το BEAUTINΤΜ COLLAGEN, διανέμονται στο ανθρώπινο σώμα, ιδιαίτερα στο υπόστρωμα του δέρματος, και ενεργούν με τον παρακάτω διπλό μηχανισμό:

  • παρέχουν τα δομικά στοιχεία για τον σχηματισμό των ινών ελαστίνης, ίνες που βρίσκονται στο υπόστρωμα του δέρματος και χαρίζουν στο δέρμα την ελαστικότητά του
  • παράλληλα διεγείρουν τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών του δέρματος, ειδικά κύτταρα που βρίσκονται στο υπόστρωμα του δέρματος και συνθέτουν κολλαγόνο και ελαστίνη, ενισχύοντας έτσι τη φυσική διαδικασία σύνθεσης κολλαγόνου

Παράλληλα, το υαλουρονικό οξύ που περιέχεται στο BEAUTINΤΜ COLLAGEN λειτουργεί συμπληρωματικά και διεγείρει και αυτό τη φυσική διαδικασία σύνθεσης κολλαγόνου από τον οργανισμό.

Η διαδικασία της υδρόλυσης, διαδικασία από την οποία προκύπτουν τα πεπτίδια κολλαγόνου, διαδραματίζει επίσης έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την ποιότητα των πεπτιδίων αμινοξέων που παρέχονται στον οργανισμό. Η υδρόλυση με τη μέθοδο PEPTANΤΜ, εγγυάται ότι τα πεπτίδια του κολλαγόνου αποδίδονται ακέραια και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν τα μέγιστα για την αναδόμηση και αναγέννηση της επιδερμίδας εκ των έσω.