Κολπίτιδες του καλοκαιριού

Χρήσιμες συμβουλές πρόληψης

Η ανάγκη αντιμετώπισης των κολπίτιδων είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική, γιατί παρόλο που θεωρούνται «εύκολες» στη θεραπευτική αντιμετώπιση, εντούτοις αν δεν προσεχθούν μπορεί να εξελιχθούν σε σαλπιγγίτιδα ή να δημιουργήσουν συνθήκες υπογονιμότητας.

Πρόκειται για φλεγμονή του κόλπου, μικροβιακής αιτιολογίας αλλά μπορεί να εμφανιστεί επίσης μετά από μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών εξαιτίας της διαταραχής της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου.

Τα 6 προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τον ειδικό είναι:

  • Καθημερινός καθαρισμός της περιοχής με ένα ειδικό προϊόν και άφθονο νερό.
  • Δεν χρειάζονται ισχυρά αντισηπτικά και κολπικές εσωτερικές πλύσεις, χωρίς ιατρικό λόγο. Αυτά μπορεί να διαταράξουν τη μικροβιακή ισορροπία του κόλπου και να προκαλέσουν κολπίτιδα.
  • Τα βακτήρια και οι μύκητες αναπτύσσονται ταχύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Να προτιμώνται βαμβακερά και όχι συνθετικά εσώρουχα. Καλό είναι να αποφεύγεται η συχνή χρήση στενών παντελονιών
  • Να περιοριστεί η χρήση του ταμπόν που σημειωτέο δεν πρέπει να υποκαθιστά τη σερβιέτα και να μη χρησιμοποιείται περισσότερο από οκτώ ώρες.
  • Ποτέ χρήση ξαπλώστρας στην παραλία χωρίς πετσέτα. Το ίδιο και για την ηλιοθεραπεία στην άμμο.
  • Το βρεγμένο μαγιό μπορεί να κρύβει… μικρόβια. Μετά το κολύμπι πρέπει να αντικαθίσταται με στεγνό.

Εμείς σας προτείνουμε

Το NoCist Intensive 7sachets είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής που εντός 7 ημερών, κατευνάζει άμεσα την αίσθηση του καύσου, σταματά το τσούξιμο κατά την ούρηση, εξισορροπεί τις φυσιολογικές λειτουργίες του ουροποιητικού συστήματος και προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες, έχοντας παράλληλα εξαιρετική γεύση!

Αγωγή 7 ημερών για την άμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης. Επαναστατική φόρμουλα με βάση τη D-mannose σε μορφή σκόνης διαλυόμενη στο νερό. Κατευνάζει την αίσθηση του καύσου, σταματά το τσούξιμο κατά την ούρηση, εξισορροπεί τις φυσιολογικές λειτουργίες του ουροποιητικού συστήματος και προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες έχοντας παράλληλα εξαιρετική γεύση. Κατάλληλο για διαβητικούς.

Οδηγίες χρήσης: Ένα φακελάκι την ημέρα διαλυμένο σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, κατά προτίμηση το βράδυ πρίν τον ύπνο.

Nocist Prevent 24s

Προηγμένη φόρμουλα κράνμπερι σε κάψουλες με βάση εκχυλίσματα φυτών για την εύρρυθμη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Προτείνεται για πρόληψη και σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων, με διαρκές αποτέλεσμα. Μπορεί να συνδυαστεί και με φαρμακευτική αγωγή.

Οδηγίες χρήσης: 2 κάψουλες την ημέρα με ένα μεγάλο ποτήρι νερό, κατά προτίμηση το βράδυ πρίν τον ύπνο.

Tο NOCIST INTIMATE είναι ένα πλήρες καθαριστικό της ευαίσθητης περιοχής: αντισηπτικό, ενυδατικό, καταπραϋντικό και συνεπώς αποτελεσματικό στην πρόληψη της εμφάνισης των λοιμώξεων.

Η συνεργική δράση των συστατικών του Nocist για την ευαίσθητη περιοχή επαναφέρει την ισορροπία του φυσιολογικού κολπικού pH, καταπολεμά το σχηματισμό biofilm, δημιουργώντας ένα δυσμενές περιβάλλον για τα παθογόνα που εμπλέκονται στις κοινές κολπικές λοιμώξεις του βλεννογόνου της ευαίσθητης περιοχής. Ιδανικό και στις υποτροπές.

Ιατροτεχνολογικό προϊόν για τον καθημερινό καθαρισμό της ευαίσθητης ανδρικής και γυναικείας περιοχής. Ειδικότερα συνίσταται σε περιπτώσεις ερεθισμών, αίσθημα καύσου και μολύνσεων των γεννητικών οργάνων. 

Χωρίς parabens, SLS και SLES, με βάση ήπια καθαριστικά και φυτικά εκχυλίσματα.

 

Αννα Γιάλλουρου
Φαρμακοποός