, ,

Πώς σχετίζεται η σόγια με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού;

Τα τελευταία χρόνια συζητιέται συχνά το πώς σχετίζεται η σόγια και ο καρκίνος του μαστού. Είναι ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει έντονα την επιστημονική κοινότητα αφού έχει βρεθεί ότι στις ασιατικές χώρες τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του μαστού είναι χαμηλά. Ο λόγος συζήτησής είναι ότι στην Ασία τα φαγητά τους είναι πλούσια σε σόγια.

Έγιναν πολλές μελέτες γύρω από το θέμα αυτό οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν συχνά προϊόντα με σόγια έχουν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού , όταν συγκριθούν με γυναίκες που δεν έχουν προσθέσει στην διατροφή τους σόγια. Αυτό αποδεικνύει ότι η κατανάλωση φυτοοιστρογόνων σόγιας έχει θετικά αποτελέσματα στην μειωμένη εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Μελέτη που έγινε σε 19 χώρες έδειξε ότι η χώρα στην οποία έχει τα ψηλότερα ποσοστά κατανάλωσης σόγιας είναι η Κίνα. Ταυτόχρονα είναι και η χώρα με τα μικρότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού.

Κληρονομική Προδιάθεση:

Έχει φανεί ότι  οι κληρονομικές περιπτώσεις καρκίνου του μαστού είναι λιγότερες από 10%.  Ωστόσο, στις περιπτώσεις κληρονομικής προδιάθεσης πιθανότατα πρόκειται για μεταλλάξεις σε ένα από τα ογκοκατασταλτικά γονίδια BRCA1 ή BRCA2, που υπερασπίζονται την ακεραιότητα των γονιδίων μας. Τα ογκοκατασταλτικά γονίδια BRCA1 ή BRCA2, είναι ανθρώπινα γονίδια τα οποία παράγουν πρωτεΐνες που καταστέλλουν τον όγκο.

Τα γονίδια αυτά συνάμα, συμμετέχουν στην επιδιόρθωση του γενετικού υλικού μας ( DNA) διαδραματίζοντας διπλό ρόλο. Σκοπός τους είναι να κρατούν τα καρκινικά κύτταρα ελεγχόμενα και με αυτό τον τρόπο προστατεύουν τα υγιή κύτταρα από το να μεταβούν σε καρκινικά. Κατά συνέπεια, μπορούμε να δούμε ότι η εμφάνιση καρκίνου γίνεται όταν ένα από τα γονίδια οδηγηθεί σε μετάλλαξη, χρωματοσωμικές ανωμαλίες ή ζημία.

Πώς βοηθά η σόγια στη μείωση των αλλαγών στο γενετικό υλικό του οργανισμού.

Τα τελευταία χρόνια τα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση προς τον καρκίνο του μαστού, για να μειώσουν την πιθανότητα που γινόταν στο γενετικό υλικό των κυττάρων διαμέσου των ελεύθερων ρίζων τους προτεινόταν η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών τα οποία  είναι αντικειδωτικά. Τί θα γινόταν όμως αν θα μπορούσαμε επίσης να ενισχύσουμε τη λειτουργία των γονιδίων BRCA που μας προστατεύουν; Πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι τα φυτοοιστρογόνα σόγιας θα μπορούν να επαναφέρουν την προστασία των BRCA γονιδίων, τα οποία καταστέλλονται από τον καρκίνο του μαστού, αυξάνοντας την έκφραση τους κατά 1.000% μέσα σε 48 ώρες.

Γιατί λοιπόν να μην προστεθεί στην καθημερινή διατροφή και η σόγια που μπορεί να βοηθήσει επίσης σε μεγάλο βαθμό στην μείωση του καρκίνου του μαστού.

 

Σας προτείνουμε:

Femarelle® Recharge

Το Femarelle®Recharge στοχεύει στα κοινά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, οι εναλλαγές της διάθεσης και οι διαταραχές του ύπνου είναι τα συμπτώματα που αναφέρονται πιο συχνά. Ωστόσο, η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, το άγχος και η κατάθλιψη που συνοδεύουν τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση μπορεί να είναι να προκαλούν μεγάλη αγωνία και να έχουν μια ακραία επίδραση στην ευημερία της γυναίκας.

Με το Femarelle®Recharge, θα είστε σε θέση να προσφέρετε στις γυναίκες των 50+:

  • Γρήγορη ανακούφιση των συμπτωμάτων (Μείωση στις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις που ενδέχεται να εξαφανιστούν μέσα στον πρώτο μήνα της χρήσης)
  • Καλύτερο ύπνο
  • Αυξημένα επίπεδα ενέργειας 5…
  • Έλεγχος στις εναλλαγές στη διάθεση
  • Μείωση του άγχους και της επιθετικότητας
  • Αποκατάσταση της σεξουαλικής επιθυμίας
  • Καμία οιστρογονική επίδραση στο μαστό ή τη μήτρα.

Το Femarelle®Recharge είναι το ίδιο προϊόν όπως το γνωστό σε όλους κλασσικό Femarelle αλλά με τη προσθήκη της Βιταμίνης Β6.

Πηγή: http://politis.com.cy/article/pos-schetizete-i-sogia-me-ton-kindino-emfanisis-karkinou-tou-mastou?&utm_source=nl&utm_medium=nl&utm_campaign=nl