Συνέντευξη Τύπου για τη Διεθνή Ημέρα Εμμηνόπαυσης 2017

Σημαντικά στοιχεία για τον «σιωπηλό κλέφτη» όπως ονομάζουν οι γιατροί την οστεοπόρωση δόθηκαν  στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η εταιρεία Karpasia Health Products  με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εμμηνόπαυσης. Ο εκ των ομιλητών στη συνέντευξη Δρ. Σταύρος Σταύρου, τόνισε  ότι μία στις τρεις γυναίκες άνω των 65 ετών πάσχουν από οστεοπόρωση ενώ  πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι  το 93% των γυναικών που έχουν οστεοπόρωση δεν το γνωρίζουν. Σημείωσε επίσης ότι η οστεοπόρωση δεν προτιμά μόνο τις γυναίκες αφού υπολογίζεται  ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών υποφέρει από αυτήν.

  

Αριστερά στιγμιότυπα από την παρουσίαση του Δρ. Σταύρος Σταύρου. Στη φωτογραφία στα δεξιά Μάρω Πολυδόρου Διευθύντρια Πωλήσεων της  Karpasia Health Products,  ο ενδοκρινολόγος Δρ. Σταύρος Σταύρου και η Δρ. Αφροδίτη Ελισσαίου.

 

Η σειρά  Femarelle στην Κύπρο

Μιλώντας  στη συνέντευξη η διευθύνουσα σύμβουλος της Karpasia Helath Products Άννα Γιάλλουρου τόνισε ότι μια από τις καλύτερες μεθόδους αντιμετώπισης των ορμονικών διαταραχών,  σύμφωνα με επιστήμονες, είναι χρήση φυτικών σκευασμάτων τα οποία στοχεύουν ειδικά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα και την αναστάτωση που προκαλεί στο γυναικείο οργανισμό η εμμηνόπαυση.

  

Αριστερά στιγμιότυπα από την παρουσίαση της Άννα Γιάλλουρου, διευθύνουσα σύμβουλος της Karpasia Health Products.
Στο κέντρο  η Ισμήνη Κολλητήρη και η Ελένη Πιερά Ισιγιέκ.

 

«Τα συμπτώματα, τόνισε,  είναι καλά γνωστά σε όλους αφού  σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον μία γυναίκα η οποία ταλαιπωρήθηκε ή ταλαιπωρείται από  εξάψεις, απότομες εναλλαγές διάθεσης, πονοκεφάλους κλπ. Αυτά οφείλονται στις ορμονικές διαταραχές οι οποίες προκαλούνται στο γυναικείο οργανισμό λόγω της εμμηνόπαυσης και οι οποίες μπορούν να αντιμετωπισθούν με ασφάλεια και χωρίς την χορήγηση χημικών ορμονικών σκευασμάτων. Διεθνώς σήμερα συνίσταται η χρήση του  φυτικού σκευάσματος Femarelle, του οποίου η μοναδικότητα  έγκειται στο ότι αποτελεί έναν επιλεκτικό ρυθμιστή οιστρογονικών υποδοχέων (phyto-SERM). Η επιλεκτικότητα του στον υποδοχέα οιστρογόνου παρέχει ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και εξασφαλίζει την υγεία των οστών, χωρίς να επηρεάζει τους ευαίσθητους ιστούς στο μαστό και στη μήτρα . Η επιστημονική δραστηριότητα γύρω από το Femarelle  έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και αποδοχή από την ιατρική κοινότητα».

  

Από αριστερά η Δρ. Αφροδίτη Ελισσαίου, Γυναικολόγος και η Δρ. Ελένη Πίπη γυναικολόγος.
Στη φωτογραφία δεξιά Η δημοσιογράφος Νάνσια Παλάλα και η Λένα Τσουκαλά.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και συνέντευξη με τον Ιταλό, διεθνούς φήμης  καθηγητή Andrea Genazzani Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικολογίας και Παγκόσμιας Ένωσης Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, ο οποίος εξήγησε  πώς ακριβώς δρα το Femarelle και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του έναντι των χημικών ορμονικών σκευασμάτων.

  

Όπως είπε ο Ιταλός καθηγητής η φυτική ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της σειράς Femarelle βασίζεται σε έναν επιλεκτικό ρυθμιστή οιστρογονικών υποδοχέων (phyto-SERM), του οποίου η επιλεκτικότητα στον υποδοχέα οιστρογόνου παρέχει ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και εξασφαλίζει την υγεία των οστών, χωρίς να επηρεάζει τους ευαίσθητους ιστούς στο μαστό και στη μήτρα .

  

Από αριστερά στιγμιότυπα από το πέρας της διάσκεψης όπου στους παρευρισκόμενους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.
Στη φωτογραφία στο κέντρο η φαρμακοποιός Ισμήνη Κολλυτήρη και η Ελένη Πιερά Ισεγιέκ, Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου.  Στη φωτογραφία δεξιά η Άννα Γιάλλουρου, διευθύνουσα σύμβουλος της Karpasia Health Products με την Νάνσια Παλάλα.

 

Τέλος στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν  συνεντεύξεις γυναικών  οι οποίες αντιμετωπίζουν την εμμηνόπαυση με το φυτικό σκεύασμα  Femarelle.

Η σειρά των σκευασμάτων Femarelle  παρασκευάζεται στο Ισραήλ και εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο από την εταιρεία Karpasia Health Products Ltd.