,

Ωτίτιδα και χειμώνας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο χειμώνας είναι η περίοδος που όλα τα παιδάκια αρρωσταίνουν με διάφορες ασθένειες και συμπτώματα.

Με απλά μέσα, μπορεί κάθε μητέρα να βοηθήσει το παιδί της το οποίο παραπονείται για οξύ πόνο στο αυτί, έχει υπερένταση, λίγο πυρετό, κλπ. Το κυριότερο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει κάποιο απλό αναλγητικό (όπως είναι το σιρόπι παρακεταμόλης), λίγη βιταμίνη C και στη συνέχεια να πάρει δύο μικρές πετσέτες χεριών και το σίδερο που χρησιμοποιεί για το σιδέρωμα των ρούχων. Έχοντας το σίδερο στην πρίζα, σιδερώνει την πρώτη πετσέτα και ενόσω είναι ακόμη καυτή, την κρατάει σε επαφή με το αυτί του παιδιού, έως ότου αρχίσει να κρυώνει. Στο μεταξύ, έχει ζεστάνει τη δεύτερη πετσέτα και την τοποθετεί στο αυτί μόλις η πρώτη είναι πλέον χλιαρή. Εάν το κάνει αυτό για δέκα περίπου λεπτά και το επαναλάβει κάθε μία με δύο ώρες, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις η “οξεία μέση ωτίτιδα” υποχωρεί μέσα σε μία ημέρα (το πολύ), χωρίς να χρειαστεί η λήψη οποιουδήποτε αντιβιοτικού.

Μπορεί κανείς βέβαια να συνδυάσει και σταγόνες στο αυτί που πάσχει με ζεστό λάδι. Είναι επίσης χρήσιμο να υπάρχει σε κάθε σπίτι με παιδιά, κάθε χειμώνα λίγο σησαμέλαιο στο οποίο θα έχουμε αφήσει για μία εβδομάδα ψιλοκομμένη ρίζα ginger και θα το έχουμε σουρώσει. Το χρησιμοποιούμε χλιαρό (σε ποσότητα δύο με τρεις σταγόνες), στο αυτί που πονάει.

Επίσης η χρήση τσαγιού ginger μπορεί να βοηθήσει τον πόνο.

Το σημαντικό βέβαια μήνυμα (προς όλους και ειδικά τις μητέρες…), είναι το ότι δεν αποκλείουμε με φανατισμό τη χρήση των αντιβιοτικών, ή όποιων άλλων μέσων έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας και τα οποία σαφώς δεν υπήρχαν τα πανάρχαια χρόνια, αλλά προσπαθούμε στην αρχή με όσο γίνεται πιό απλές και φυσικές μεθόδους να βοηθήσουμε τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενούς και το ανοσοποιητικό του σύστημα για να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Εμείς σας προτείνουμε GINGER TEA,

Για αιώνες, βοτανοθεραπευτές απ’ όλο τον κόσμο γνώριζαν τις θεραπευτικές, καταπραϋντικές και δυναμωτικές ιδιότητες του τζίντζερ μιας και εθεωρείτο φάρμακο «για πάσα νόσο».

Εκ φύσεως θερμαντικό το τζίντζερ βοηθά στην υγιή πέψη. Οι Αγιουρβεδικοί θεραπευτές έχουν χρησιμοποιήσει το τζίντζερ ως μέσον δραστηριοποίησης της εσωτερικής ενέργειας για να βοηθήσουν την ανάκτηση της αρμονίας και της ισορροπίας. Στο οργανικό μας τσάι τζίντζερ, έχουμε χτίσει σε αυτή την θεραπευτική παράδοση προσθέτοντας ένα μοναδικό μείγμα από βότανα και μπαχαρικά για να ενισχύσουν την αψερή γεύση του. Το τσάι Yogi Ginger έχει απολαυστική γεύση και προσφέρει την καλύτερη ποιότητα του διαχρονικού αυτού βοτάνου.