,

Όλη η αλήθεια για τα συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο είναι ένα φαινόμενο του σώματος μας, που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες.
Εστιάζεται κυρίως σε συμπτώματα σωματικά και ψυχολογικά που σχετίζονται με τον έμμηνο κύκλο των γυναικών.
Συμπτώματα όπως η επιθυμία για γλυκά, αλμυρά, οι τάσεις θλίψεις, τα οιδήματα, οι κοιλιακοί πόνοι, η γενική ατονία και η ευερεθιστότητα.
Οι ορμόνες στο γυναικείο σώμα αυξομειώνονται κατά τι διάρκεια του μήνα και αυτό είναι το κύριο αίτιο για τις συχνές μετατοπίσεις στη διάθεση της γυναίκας. Αυτός είναι και ο λόγος που πριν την έμμηνο ρύση οι μέρες γίνονται ανυπόφορες.

Κάθε κύκλος έχει διαφορετική ένταση και συμπτώματα και διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο περιλαμβάνει μέχρι και 150 συμπτώματα. Τα συμπτώματα ξεκινούν μεταξύ 10ης και 14ης ημέρα και υποχωρούν την πρώτη ή τη δεύτερη ημέρα περιόδου.

Γυναίκες 30 ετών και άνω φαίνεται να πλήττονται συχνότερα από τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.
Τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου μπορεί να γίνουν έντονα και να είναι αδύνατον για τις γυναίκες εκείνες τις ημέρες να μπορούν να εργαστούν ή να κοινωνικοποιηθούν. Για το λόγο αυτό μπορεί πολλές φορές να επηρεαστούν οι οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις τους.
Ποιες είναι οι αιτίες του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου
Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τα αίτια του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.
Παίζει καθοριστικό ρόλο η δυσλειτουργία του νευρικού και του ορμονικού συστήματος.
Η έκκριση των νευροδιαβιβαστών φαίνεται να επηρεάζουν αφού μειώνονται τις ημέρες τις ωορρηξίας.
Έρευνες δείχνουν ότι το ορμονικό σύστημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Πιστεύεται ακόμη ότι η διατροφή επηρεάζει. Η χρήση υπερβολικής ζάχαρης, υπερβολικής καφεΐνης, όπως και η χρήση του καπνού και η κατάχρηση οινοπνεύματος.

Συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου:
Πόνος στην κοιλιά
Αλλαγές στο δέρμα (ακμή)
Κατακράτηση υγρών, πρησμένα μάτια, δάκτυλα και πόδια
Αίσθημα φουσκώματος , αέρια, δυσκοιλιότητα
Πόνους σε μέση, πλάτη, αυχένα, πονοκέφαλοι
Αύξηση της όρεξης ή ανορεξία
Ευαισθησία στο στήθος και ιδιαίτερα στις θηλές.
Ψυχολογικά συμπτώματα:
Αλλαγή συναισθημάτων
Χαμηλή αυτοεκτίμηση
Ευερεθιστότητα
Ξεσπάσματα θυμού
Επιθετικότητα
Φοβίες
Αϋπνίες
Έλλειψη συγκέντρωσης
Κλάμα
Τα ποίο πάνω συμπτώματα δεν παρουσιάζονται σε όλες τις γυναίκες. Κάποιες γυναίκες έχουν 1-2 συμπτώματα και άλλες πολλά περισσότερα. Η ένταση των συμπτωμάτων διαφέρει. Κάποιες γυναίκες μπορεί και να διαγνωστούν με προεμμηνορρυσιακή δυσφορική διαταραχή (ΠΕΔΔ).
Λόγω των πολλών και ποικίλων συμπτωμάτων πολλές φορές το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο αργεί να διαγνωστεί. Παρόμοια συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν κατά την έναρξη της εμμηνόπαυσης και όταν ο θυρεοειδής δυσλειτουργεί.
Είναι σωστό οι γυναίκες να έχουν καλή συνεργασία με τον ενδοκρινολόγο και τον γυναικολόγο τους.

Σας προτείνουμε:
1. EVENING PRIMROSE OIL


Το έλαιο από Νυκτολούλουδο (Οινοθήρα) 1000mg είναι πλούσιο σε γ- λινολεϊκό οξύ, το οποίο βοηθά στην τόνωση του οργανισμού να παράγει προσταγλανδίνες που βοηθά στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος, του καρδιαγγειακού και αναπαραγωγικού συστήματος, στην υγεία του δέρματος και επιπλέον παρουσιάζει αντιφλεγμονώδη δράση.
• ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΠΑΘΕΙΑ,
• ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΑ,
• ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ,
• ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ,
• ΕΚΖΕΜΑ,
• ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ.
• ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

2. FEMARELLE REJUVENATE

product2
Αν είστε στα 40 σας και ξεκινήσατε να βλέπετε αλλαγές στον κύκλο σας τότε το Femarelle® Rejuvenate είναι για εσάς. Το Femarelle® Rejuvenate στοχεύει τα πρώτα στάδια και συμπτώματα που συνοδεύουν την ορμονική ανισορροπία λόγω ηλικίας. Με το Femarelle® Rejuvenate, θα δείτε:
Καλύτερο ελεγχο της διάθεσης
Βελτιωμένος ύπνος
Αυξημένα επίπεδα ενέργειας
Καλύτερη ελαστικότητα του δέρματος
Είτε τα συμπτώματα είναι ελαφρά η πιο έντονα, έχουν αρνητική επίπτωση στην καθημερινή ζωή των γυναικών, όμως μπορεί να ελεγχθούν. Μπορεί να είστε μια ενεργή, εργαζόμενη μητέρα, σύντροφος, μητέρα, συνεργάτης, κόρη και αδερφή και πρέπει να χειρίζεστε όλα αυτά όσο αντιμετωπίζετε τις αλλαγές στα ορμονικά σας επίπεδα που μπορεί να είναι συγχυστικά και δημιουργούν μεγάλη ανησυχία. Με το Femarelle® Rejuvenate, μπορείτε να βάλετε αυτές τις ανησυχίες στην άκρη και να συνεχίσετε με την καθημερινή σας ζωή.
Επιμέλεια
Μισιέλ Κιούπη Θεοδούλου