,

Έξι φυσικοί τρόποι για την καταπολέμηση της καούρας

1. Μασάτε τσίχλα

Όταν μασάτε τσίχλα, παράγεται περισσότερο σάλιο. Επειδή το σάλιο είναι αλκαλικό, μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οξέων από τα τρόφιμα που αναμασώνται και έτσι να μειώνεται η καύση, η οποία είναι συχνά ένα από τα πλέον δυσάρεστα συμπτώματα της καούρας.

2. Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Πιείτε το πριν πάρετε ένα κοινό φάρμακο για το έλκος. Σε πρόσφατη ελληνική μελέτη,  ασθενείς που έπιναν ένα ποτήρι νερό όταν αντιμετώπιζαν καούρα βρέθηκαν να ανακουφίζονται πολύ πιο γρήγορα. Το πόσιμο νερό βοηθά στην αύξηση του ρΗ στον οργανισμό, μειώνοντας τα συμπτώματα της καούρας.

3. Διατηρείτε καλή στάση του σώματος

Όταν σκύβετε ενώ στέκεστε, συμπιέζετε το στομάχι, μειώνοντας έτσι τον χώρο για το περιεχόμενό του και ταυτόχρονα ασκείτε πίεση. Άλλοι τρόποι για να δοθεί στο στομάχι πιο πολύς χώρος για να χωνέψει την τροφή του:

•Κατά την διάρκεια του ύπνου ξαπλώνετε είτε στη δεξιά είτε στην αριστερή πλευρά, αλλά όχι πάνω στο στομάχι. 

•Ανυψώστε με ένα μαξιλάρι το κεφάλι και τους ώμους. Αυτή η τεχνική φαίνεται επίσης να βοηθά τα άτομα να μειώσουν τις επιπτώσεις της καούρας.

4. Αναπνέετε βαθιά και συχνά

Η βαθιά αναπνοή έχει καθιερωθεί ως ένας τρόπος για να ηρεμήσουν τα νεύρα. Ωστόσο, είναι επίσης αποτελεσματική στην μείωση της ποσότητας του αέρα που έχει καταποθεί. Επιπλέον, η βαθιά αναπνοή μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των μυών που περιβάλλουν τον σφιγκτήρα που βρίσκεται στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου, μειώνοντας τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Αυτή η τεχνική είναι γρήγορη και εύκολη να γίνει, σε οποιοδήποτε μέρος, οποιαδήποτε στιγμή.

5. Αλλάξτε τη διατροφή σας

Υπάρχει μια σειρά από τα τρόφιμα που είναι γνωστό ότι προκαλούν καούρα. Μερικά από αυτά τα τρόφιμα και τα ποτά είναι το κρέας, ο καφές, η σοκολάτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα πικάντικα τρόφιμα, τα όξινα τρόφιμα και τα αναψυκτικά. Αποφεύγοντας τα τρόφιμα αυτά μπορεί να μειωθεί σημαντικά η πιθανότητα της καούρας.

6. Τρώτε γεύματα υψηλής πρωτεΐνης

Η κατανάλωση γευμάτων με υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στην αύξηση της πίεσης επί του σφιγκτήρα, που βρίσκεται στον οισοφάγο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να αντέξει την παλινδρόμηση οξέος πιο εύκολα. Τα λιπαρά τρόφιμα, όμως, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα της καούρας.

Κάνοντας απλές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες, όπως το φαγητό, τον ύπνο και την αναπνοή, μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση της καούρας.

Learn more: http://www.naturalnews.com/044586_heartburn_acid_reflux_natural_remedies.html#ixzz3MjDDNcYv 

Επιμέλεια: Δέττη Χριστοφίδου

Για την Karpasia Health Products Ltd