Ώρα για Ύπνο!

Τι είναι ο Ύπνος;

Ο ύπνος αποτελεί την περιοδική εκείνη κατάσταση, ενός έμβιου οργανισμού (ανθρώπου ή ζώου), κατά την οποία οι φυσικές λειτουργίες επιβραδύνονται με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αποκτά μειωμένη συνείδηση του εαυτού αλλά & μειωμένη αίσθηση – επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

Αποτελεί την κύρια λειτουργία αποκατάστασης του εγκεφάλου και του οργανισμού γενικότερα βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την αίσθηση της ενέργειας & ευεξίας.

Χωρίζεται σε 2 είδη: Στον συγχρονισμένο ύπνο – ΝREM που αποτελείται από 4 στάδια και στην συνέχεια στον ονειρικό – REM από 1 στάδιο. Για έναν ολοκληρωμένο & φυσιολογικό ύπνο – είναι απαραίτητο – να ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω στάδια.

Βάσει της ηλικίας του κάθε ανθρώπου απαιτείται και διαφορετικός χρόνος αναγκαίου ύπνου. Για παράδειγμα ενώ σε ένα παιδί είναι αναγκαίες τουλάχιστον 11 ώρες ύπνου, ένας ενήλικας χρειάζεται περίπου 9 ώρες και ένας μεσήλικας μόλις 7 ώρες, σε καθημερινή βάση.

Τι είναι η Αϋπνία;

Η αϋπνία αποτελεί μια διαταραχή του ύπνου η οποία χαρακτηρίζεται από δυσκολία χαλάρωσης ώστε να επέλθει φυσιολογικά ο ύπνος.

Αφορά στην αδυναμία του ανθρώπου να απολαύσει έναν επαρκή & ποιοτικό ύπνο. Η αϋπνία που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη ενέργεια & διάθεση, επιβαρύνει ποικιλοτρόπως την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Χωρίζεται σε 2 είδη: στην Πρώιμη & στην Χρόνια αϋπνία.

Βασικοί παράγοντες που οδηγούν σε Πρώιμη αϋπνία αποτελούν κυρίως το στρες & το άγχος. Ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και καπνίσματος, μπορούν επίσης να επηρεάσουν θετικά την εκδήλωση αυτού του είδους της αϋπνίας.

Αντίθετα, η Χρόνια αϋπνία προέρχεται κυρίως απο κάποια ασθένεια (πχ: κατάθλιψη, χρόνιος πόνος) αλλά και από διάφορες φαρμακευτικές αγωγές.

Ένα γρήγορο test αϋπνίας:

  • Σας χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να επέλθει ο ύπνος;
  • Η διάρκεια του ύπνου σας δεν ξεπερνά συνολικά τις 6 ώρες;
  • Η συχνότητα εμφάνισης της αϋπνίας είναι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα;
  • Σας συμβαίνει για περισσότερο από ένα μήνα;

Τι πρέπει να πάρω ώστε να αντιμετωπίσω την αϋπνία;
Πάρε τη δύναμη των Υπερτροφών. Πάρε SUPERFOODS

Είναι αποτελεσματικό το Σύμπλεγμα Υπερτροφών του SUPERFOODS SLEEP MOOD;

Ο Τζίτζιφος, η Παπαρούνα, το Λουλούδι του Πάθους, η φυσική Μελατονίνη & το 5-HTP αποτελούν ένα μοναδικό σύμπλεγμα υπερτροφών, που συμβάλλει στην άμεση αντιμετώπιση της αϋπνίας και στην ταυτόχρονη μείωση του άγχους και του στρες.

Το 5-HTP, που προέρχεται από το Griffonia Simplicifolia, αποτελεί το δομικό αμινοξύ για το σχηματισμό της σεροτονίνης – του νευροδιαβιβαστή της ‘ευτυχίας’ & του ‘ύπνου’ που συμμετέχει στην παραγωγή της μελατονίνης ή αλλιώς της ‘ορμόνης του ύπνου’. Ο συνδυασμός αυτός έχει ως αποτέλεσμα την άμεση επέλευση του ύπνου.

Επιπρόσθετα εκτενείς μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική επίδραση της Παπαρούνας, του Τζίτζιφου καθώς και του Λουλουδιού του Πάθους, στην επέλευση του ύπνου καθώς και στη μείωση του άγχους και του στρες.

Για αυτό το νέο SUPERFOODS SLEEP MOOD, χάρει σε αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα υπερτροφών του, όχι μόνο επιφέρει άμεσα ύπνο–SLEEP και με διάρκεια, αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει τη διάθεση–MOOD, μειώνοντας τα επίπεδα του στρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προτείνεται η λήψη 1 κάψουλας καθημερινά 1 ώρα προ ύπνου.

Writing: Βασίλης Σκιαδόπουλος
Φαρμακοποιός – Επιστημονικός Σύμβουλος της SUPERFOODS

X
Add to cart