, ,

Τα έξι σημάδια έλλειψης βιταμίνης C στον οργανισμό μας

Η πλέον κοινή ασθένεια που σχετίζεται άμεσα με την έλλειψη βιταμίνης C στον οργανισμό μας είναι το σκορβούτο. Το σκορβούτο… 

Η πλέον κοινή ασθένεια που σχετίζεται άμεσα με την έλλειψη βιταμίνης C στον οργανισμό μας είναι το σκορβούτο. Το σκορβούτο δημιουργεί συμπτώματα όπως συνεχή κούραση και υπνηλία/λήθαργο, επηρεάζει την μυϊκή και οστεϊκή δύναμη και απορρυθμίζει την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.Αρκετοί εμπειρογνώμονες διατροφολόγοι θεωρούν το σκορβούτο ως μία εκδήλωση οξέωσης, ακραίας οξέωσης η χαμηλών επιπέδων pH. 

Δείτε την αναβράζουσα Βιταμινη Ester C της ISOPLUS εδώ!

Η συγκεκριμένη πάθηση λειτουργεί και ως αρνητικός «δίαυλος» ή βάση και για πολλές ακόμη παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιοπαθειών..Στις ημέρες μας, οι υπερβολικές δίαιτες αδυνατίσματος ή οι διατροφικές διαταραχές με κυριότερη την ανορεξία, έχουν προκαλέσει ένα νέο κύμα περιστατικών σκορβούτου σε έφηβους. Η εν λόγω πάθηση μπορεί να επηρεάσει επίσης τους αλκοολικούς ή τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι διαθέτουν μειωμένη ικανότητα απορρόφησης βιταμίνης C εξαιτίας της πολυφαρμακευτικής αγωγής ή της φτωχής διατροφής.

Τα περισσότερα ζώα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν μόνα τους βιταμίνη C, γεγονός που τους βοηθά να αναρρώνουν πολύ γρήγορα από μία ασθένεια η τραυματισμό. Στους ανθρώπους το γονίδιο που σχετίζεται με την «εσωτερική βιταμίνη C» εκλείπει, και ως εκ τούτου ο οργανισμός μας δεν έχει τη δυνατότητα παραγωγής της βιταμίνης, αλλά μόνο απορρόφησής της από πηγές τροφίμων.Τα έξι πρώιμα σημάδια του σκορβούτου

Δείτε την αναβράζουσα Βιταμινη Ester C της ISOPLUS εδώ!

(1) Χρόνια έλλειψη ενεργητικότητας, δύναμης, ή/και συμπτωμάτων κατάθλιψης. Επηρεασμός της οστεϊκής δύναμης. Καθώς η οξέωση και το σκορβούτο είναι παρόμοιες παθήσεις, το πλέον κοινό σύμπωμα οξέωσης είναι η απότομη απώλεια βάρους.

(2) Αιμάτωμα των ούλων, απώλεια δοντιών ή ουλίτιδα. Είναι το πιό εύκολα παρατηρούμενο σύμπτωμα και συσχετισμός καθώς το κολλαγόνο που είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση και την διατήρηση των ιστών επηρεάζεται αρνητικά. Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση του κολλαγόνου.

(3) Απότομες αλλαγές διάθεσης, κακή διάθεση και ευερεθιστότητα μπορεί να αποτελέσουν πρώιμα σημάδια σκορβούτου . Η πρόσθεση περισσότερης βιταμίνης C στην διατροφή μας είναι η καλύτερη λύση προτού στραφούμε σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

(4) Μώλωπες «οι οποίοι πραγματοποιούνται πολύ εύκολα και πολύ συχνά αργούν να επουλωθούν», μπορεί να αποτελούν ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης C . Η μικρή επούλωση ελαφριών τραυμάτων και τα ξηρά μαλλιά μπορούν επίσης να αποτελέσουν ενδείξεις ανεπαρκούς επιπέδου βιταμίνης C.

(5) Ο Χρόνιος πόνος στα άκρα ή τις αρθρώσεις μπορεί να αποτελεί ακόμη ένα πρώιμο σημάδι εμφάνισης σκορβούτου. Σε προχωρημένες περιπτώσεις της πάθησης, ενδέχεται να προκληθεί αιμορραγία μεταξύ των αρθρώσεων προκαλώντας έντονο πόνο.

(6) Η αναιμία είναι ακόμη ένα σημάδι πιθανής έλλειψης βιταμίνης C στον οργανισμό μας. Εάν αρρωσταίνετε εύκολα (κρύωμα ή ίωση) τότε ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερη βιταμίνη C ώστε να ισχυροποιηθεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Δείτε την αναβράζουσα Βιταμινη Ester C της ISOPLUS εδώ!

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/c_19.html#ixzz3nxjN0UM2