Κάπου το 1982 η Πίτσα Μαλεκκίδου από τον Κάθηκα της Πάφου ορμώμενη και Άριστη απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστρέφει στην Κύπρο για να αρχίσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία, που αλλού στην επαρχία Πάφου. Αρνείται μια σίγουρη σταδιοδρομία στο δημόσιο τομέα που της προσφέρεται και επιλέγει τον πιο δύσκολο αλλά ενδιαφέρων δρόμο του ιδιωτικού φαρμακείου σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη κοινωνία. Τα φαρμακεία τότε στην Πάφο λιγοστά, η επαρχία  μόλις  έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης.

 

Αγοράζει το φαρμακείο του παλαίμαχου φαρμακοποιού Χριστόδουλου Μακρίδη στην καρδιά της Πάφου και σε αυτό το φαρμακείο κτίζει την σταδιοδρομία της με επιτυχία υπηρετώντας την φαρμακευτική επιστήμη  και την εναλλακτική θεραπευτική.

 

Είναι νυμφευμένη με τον Πολιτικό μηχανικό Χαράλαμπο Καραολίδη με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες την Φρύνη γιατρό αιματολόγο και την Λυτώ που ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της και σπούδασε φαρμακευτική και μαζί συνεχίζουν την  προσφορά τους στην κοινωνία της Πάφου.