ProbioAde: Η καλή λειτουργία του εντέρου είναι υγεία

Το γαστρεντερικό μας σύστημα, αποτελούμενο από το στομάχι, το λεπτό και το παχύ έντερο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις διατροφικές μας επιλογές και συνήθειες. Το έντερο είναι ο τελικός αποδέκτης των παραγώγων της πέψης των τροφών, τα οποία απορροφώνται εκεί και ο οργανισμός τα αξιoποιεί για τις ζωτικές του λειτουργίες και την παραγωγή ενέργειας, με ταυτόχρονη αποβολή των άπεπτων ή μη χρήσιμων συστατικών.

Η εύρυθμη λειτουργία και καλή υγεία του εντέρου δεν είναι δεδομένη, καθώς διαταραχές όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η νόσος του Crohn, η διάρροια και η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρούν πολύ κόσμο. Τα κυριότερα συμπτώματα των διαταραχών αυτών είναι το κοιλιακό άλγος, το φούσκωμα, η δυσφαγία, ο μετεωρισμός, η ναυτία και ο εμετός. Έντονη εντερική κινητικότητα προκαλεί ο καφές, το κακάο, το αλκοόλ και οι πολλοί χυμοί, συνεπώς καλό είναι να αποφεύγονται σε περίπτωση φουσκώματος και δυσάρεστων γαστρεντερικών συμπτωμάτων. Σε περίπτωση δυσκοιλιότητας, συστήνεται μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, που εντοπίζονται σε προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια, λαχανικά και φρούτα. Γενικότερα, μια διατροφή επιβαρυμένη σε λιπαρά δύναται να δυσχεράνει την εντερική λειτουργία, ενώ τα Ω3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και φαίνεται πως ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Chron.

Γνωρίζατε ότι…

…το έντερό μας αποικίζεται από καλά και λιγότερο καλά βακτήρια; Η ισορροπία τους, μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την ποιότητα ζωής μας είτε θετικά είτε αρνητικά. Γι’αυτό και περίοπτη θέση από πλευράς διατροφής έχουν τα προβιοτικά, ζωντανά ωφέλιμα βακτήρια συνήθως των γενών Bifidobacterium και Lactobacillus. Αυτά τρέφονται με φυτικές ίνες και διαθέτουν σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ παράλληλα αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων και επιταχύνουν τον χρόνο διέλευσής τους από το έντερο. Οι σημαντικότερες διατροφικές πηγές τους είναι το γιαούρτι και το κεφίρ. Συχνά όμως αυτές δεν επαρκούν για να ρυθμίσουν τη βακτηριακή ισορροπία στο παχύ έντερο σε καταστάσεις όπως οι προαναφερθείσες, γι’αυτό και η συμπληρωματική τους λήψη κρίνεται ιδιαίτερα βοηθητική.

Το ProbioAde είναι ένας καινοτομικός συνδυασμός συστατικών με προβιοτικά, πρεβιοτικά, βιταμίνες και μέταλλα που συντελεί στην ομαλή εντερική λειτουργία ενώ παράλληλα ενισχύει τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά. Περιέχει ένα συνδυασμό 10 επιλεγμένων γαλακτικών ενζύμων & φρουκτοολιγοσακχαριτών, φυτικές ίνες, με θετική επίδραση στην ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Παράλληλα είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες C, B6, B12, D, φολικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο και σελήνιο που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η προσθήκη του ασβεστίου συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων ενώ οι βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Ε, το μαγνήσιο & το μαγγάνιο συμβάλλουν παράλληλα στις μεταβολικές διεργασίες για ενέργεια.

Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί, «φιλικά» βακτήρια, όμοιοι με τα ωφέλιμα βακτήρια που υπάρχουν στο γαστρεντερικό σύστημα αλλά και στο ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα (κολπικό βλεννογόνο) του οργανισμού, με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Εκτεταμένες έρευνες έχουν διεξαχθεί για την αποτελεσματικότητα των προ βιοτικών, αναφορικά με τη βελτίωση της υγείας της εντερικής χλωρίδας ή ακόμη και τη θεραπεία ή πρόληψη διαφόρων σχετικών διαταραχών. Η ισορροπία της εντερικής χλωρίδας μπορεί να διαταραχθεί από το έντονο στρες, τη λήψη αντιβιοτικών, την αλλαγή διατροφής ή τρόπου ζωής και άλλες διαταραχές της υγείας. Τα προβιοτικά χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία διάρροιας, καθώς επίσης και για τη διάρροια των ταξιδιωτών, οξεία διάρροια από ροταϊό, διάρροια που σχετίζεται με αντιβιοτικά ή άλλους λόγους. Παράλληλα βοηθούν στην πέψη και κατά συνέπεια στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, καθώς συμμετέχουν στη διάσπαση των πρωτεϊνών και λιπών στο πεπτικό σύστημα, βελτιώνουν την άμυνα του οργανισμού και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύουν από επικίνδυνα βακτηρίδια, προλαμβάνοντας σοβαρές μολύνσεις.

Πηγή

http://laneshealth.gr/news/symvoules-ygeias-omorfias